Mitt boende

Vi vill att alla våra hyresgäster ska trivas och känna trygghet i sitt hem. För att lyckas med det behöver vi din hjälp – tillsammans skapar vi trivsel och trygghet för dig som hyresgäst. Här har vi samlat bra tips på hur du kan bidra till en trevlig miljö för dig och dina grannar.

 • Paraboler får inte fästas i fasaden utan måste placeras på insidan av balkongen.
 • Husdjur ska vara kopplade på området. Det är viktigt att du som husdjursägare plockar upp efter ditt djur eftersom vi har många barn som leker i våra grönområden.
 • Parkera din cykel i cykelställen eller i cykelförrådet. Det gör det lättare att komma fram på området. Framkomligheten är särskilt viktigt ur säkerhetssynpunkt om vi behöver utrymma vid brand eller om utryckningsfordon behöver komma fram.
 • Placera inte barnvagnar, cyklar eller dörrmattor i gemensamhetsutrymmen så som portgång eller trapphus. Det hindrar utrymning vid brand men också sjuktransporter och städning.
 • För att skapa en trevlig miljö i gemensamma trapphus är det inte tillåtet att ställa sopor utanför dörren – släng dem direkt i soprummet. Av säkerhetsskäl är det heller inte tillåtet att röka i trapphus, hissar, tvättstuga eller källare. Tänk också på att det kan störa om du röker på balkongen. Släng dina fimpar på anvisat ställe.
 • Att ha fest ibland är både trevligt och tillåtet – men tänk på dina grannar. Informera dem i god tid om att du planerar att ha fest. Tänk på att röster, musik och klackar hörs i dina grannars lägenheter och det är du som hyresgäst som har ansvaret, även om det är dina gäster som stör. Det ska vara lugnt i fastigheten mellan klockan 22.00 – 07.00.
 • Behöver du skaka dina mattor så gör det på gården – från balkongen eller fönstret finns risken att grannen får smutsen i sin lägenhet.
 • Ventilerna i din lägenhet är viktiga för att du ska få frisk och ren luft – täpp därför aldrig till dem. Om du gör det kommer du eller dina grannar att uppleva drag i lägenheten.
 • För att hålla tvättmaskiner i så bra skicka som möjligt är det inte tillåtet att tvätta stora filtar, mattor, madrasser eller skor i maskinerna.
 • När du tvättat och tumlat klart, glöm inte att tömma luddfiltret i torktumlaren och städa av tvättmaskin och torktumlare. Se efter så att du inte glömt kvar någon tvätt och att tvättstugan lämnas i det skick du önskar finna den. Glöm inte att släcka och stänga när du lämnar tvättstugan. 
   

Vanliga frågor

 • Frågor vid inflytt?

  Vid inflyttning är lägenheten besiktigad av oss. Kontrollera din lägenhet och kontakta oss inom 7 dagar om du har några invändningar eller synpunkter på skicket av lägenhet. Sätt genast upp ett hänglås på ditt nya förråd. När du sagt upp din lägenhet kan du boka besiktning via vår hemsida under länk.
  https://stubor-harsyran.se/utflyttning
   

 • När får jag hämta mina nycklar?

  Kontakta uthyrning@stubor.se för information om nyckelhämtning.

 • Hur gör jag en adressändring?

  Ändra adress och begär eftersändning av posten i god tid. Du kan göra din anmälan hos Skatteverket. Tänk på att lägenheten har ett fyrsiffrigt nummer, så kallat officiellt lägenhetsnummer, som ska användas vid adressändring. Numret hittar du på hyreskontraktet. 

 • När ska jag betala min hyra?

  Som hyresgäst är du skyldig att betala hyra oavsett om du fått någon hyresavi eller inte. Vi skickar löpande ut hyresavier på epost eller utskrift i brevlådan. 
  Har du tappat bort din avi så kan du logga in i ”Mina sidor” för att få tillgång till den. 
  Om du inte betalar hyran i tid skickas ärendet direkt till Visma Collectors för handläggning vilket medför en kostnad. Återkommande sena betalningar kan leda till att du förlorar ditt hyreskontrakt och din bostad.
   

Temporärt boende?

Kika in på Easy livin' Hotell!