Inflyttning

Det kan vara mycket att tänka på när det är dags att flytta. Här har vi samlat tips och råd som vi tror kan hjälpa dig när det blivit dags att flytta in i din nya lägenhet. Lycka till!


Säg upp i tid
Säg upp din gamla lägenhet så snart som möjligt. Bor du i en hyreslägenhet är uppsägningstiden oftast tre månader. När det är dags att flytta måste du lämna lägenheten senast klockan 12 första vardagen i månaden, om du inte kommit överens om något annat med hyresvärden.

Adressändra

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag, men vill du ha eftersändning av annan post får du beställa det hos Svensk adressändring mot en avgift.

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta lägenhetsnumret i husets entré, på din ytterdörr, på ditt postfack eller i ditt kontrakt.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren och på postboxen i entrén om det finns en sådan

Teckna eller flytta hemförsäkring
Om du inte redan har en hemförsäkring rekommenderar vi att du skaffar en sådan. Den är ett bra skydd om du skulle drabbas av brand, stöld eller vattenskador. Du som redan har en hemförsäkring bör flytta den till din nya adress och säkerställa att försäkringsbeloppet är tillräckligt stort.

TV, internet och el
Beställ flyttning av telefon- och internetabonnemang. Avsluta ditt gamla elabonnemang och anmäl ditt nya.

Förråd
Förse ditt förråd med lås och se till att inte förvara stöldbegärlig egendom eller värdesaker i förrådet.

Anmäl fel eller brister
När du flyttar in är lägenheten besiktigad av oss, men skulle du ändå upptäcka fel eller brister är det viktigt att du kontaktar oss.