Inflyttning

Det kan vara mycket att tänka på när det är dags att flytta. Här har vi samlat tips och råd som vi tror kan hjälpa dig när det blivit dags att flytta in i din nya lägenhet. Lycka till!


Säg upp i tid
Säg upp din gamla lägenhet så snart som möjligt. Bor du i en hyreslägenhet är uppsägningstiden oftast tre månader. När det är dags att flytta måste du lämna lägenheten senast klockan 12 första vardagen i månaden, om du inte kommit överens om något annat med hyresvärden.

Adressändra
Adressändra snabbt och smidigt på adressandring.se eller på telefon 020-97 98 99. Tänk på att du kan behöva ange lägenhetsnummer när du adressändrar. Du hittar lägenhetsnumret på ditt hyreskontrakt.

Teckna eller flytta hemförsäkring
Om du inte redan har en hemförsäkring rekommenderar vi att du skaffar en sådan. Den är ett bra skydd om du skulle drabbas av brand, stöld eller vattenskador. Du som redan har en hemförsäkring bör flytta den till din nya adress och säkerställa att försäkringsbeloppet är tillräckligt stort.

TV, internet och el
Beställ flyttning av telefon- och internetabonnemang. Avsluta ditt gamla elabonnemang och anmäl ditt nya.

Förråd
Förse ditt förråd med lås och se till att inte förvara stöldbegärlig egendom eller värdesaker i förrådet.

Anmäl fel eller brister
När du flyttar in är lägenheten besiktigad av oss, men skulle du ändå upptäcka fel eller brister är det viktigt att du kontaktar oss.